ОУ Васил Левски
Основно училище в град Ловеч

Библиотеката гостува в училище

Специалисти от Детския отдел на РБ "Проф. Беню Цонев" посети ОУ "Васил Левски" на 24 април по покана на учители от училището. Първата среща беше проведена в класната стая на третокласниците с класен ръководител Петя Матеева. Младите читатели с интерес гледаха презентация, посветена на Маратона на четенето. И като истински маратонци прочетоха един по един "Патилата на метлата".
В маратонското четене се включиха и третокласниците на Цецка Джачкова. Те доказаха своите читателски умения с "Патилата на метлата". А в края талантливата Фрея изигра етюд "Как да убедя нечетящ приятел да чете“.
Маратонското четене в този ден продължи при първокласниците, с класни ръководители Пенкова и Пеева. Децата се запознаха с презентация за правата на читателя. Четоха историята "Мечокът и пианото" и изненадаха библиотекарите с техника и бързина на четене.
Маратонът на четенето с малките възпитаници от ОУ "Васил Левски" продължи в четвъртък, 26 април. Този път Детският отдел на РБ "Проф. Беню Цонев" посети третокласниците на Петкова и Димитрова. Децата бяха запознати с презентация, посветена на дните на книгата и четенето през месец април. Третокласниците с готовност се включиха в щафетното четене с вълшебните истории "Мечокът и пианото" и "Патилата на метлата", а майсторските илюстрации на книгите ги впечатлиха точно толкова силно, колкото и веселите и романтични разкази, изобразени с думи.