ОУ Васил Левски
Основно училище в град Ловеч

Златна купа за ОУ „Васил Левски“ в състезанието „Ваканция здравей! Да играем безопасно!”

Със спортен хъс и желание за победа стартира заключителния кръг на състезанието по Националната програма „Работа на полицията в училищата“ за учебната 2018/2019 год., в което се включиха петокласници от 8 училища в областта. Състезанието се провежда по инициатива на ОД МВР-Ловеч и с любезното участие и подкрепа на комисиите за БППМН от Ловеч, Троян, Луковит, Тетевен и Ябланица.
Старши комисар Милен Маринов директор на ОД МВР-Ловеч даде старт на надпреварата, като подчерта колко важна е ролята на инспекторите от Детска педагогическа стая за превенцията на детското поведение. Той пожела успех на участниците и весело, безгрижно и безопасно лято на всички деца.
Петокласниците от ОУ «Христо Никифоров»-Ловеч, ОУ «Проф. Димитър Димов»-Ловеч, ОУ «Васил Левски»-Ловеч, СУ „Васил Левски“ –гр.Ябланица, СУ „Алеко Константинов“-гр.Луковит, СУ „Васил Левски“-гр.Троян, СУ „Георги Бенковски“-гр.Тетевен и СУ „Св.Климент Охридски“-гр.Троян мериха сили в пет състезателни игри и показаха натрупани познания свързани с теми изучавани в рамките на програмата „Работата на полицията в училищата”. Нейната цел е изграждане у децата на модели за безопасно поведение и изграждането на умения за разрешаване на конфликти.
В оспорвана надпревара първото място и златната купа завоюва отборът на ловешкото ОУ „Васил Левски“, следвани от СУ „Алеко Константинов“ - гр.Луковит и ОУ «Проф. Димитър Димов»-Ловеч. Наградите им бяха връчени от комисар Цветозар Цанков зам.директор на ОД МВР-Ловеч.
Всички участници в състезанието получиха грамоти и предметни награди осигурени от МКБППМН и ОД МВР-Ловеч.
Заключителната инициатива по програмата уважиха с присъствието си областния управител на Ловеч Ваня Събчева, началникът на РУО-Ловеч Еленко Начев, Венцислав Христов-зам.кмет на община Ловеч, директорът на ОД МВР-Ловеч ст. комисар Милен Маринов, зам.директорът на ОДМВР-Ловеч Цветозар Цанков , както и директори и учители на училища, които участваха със свои отбори в състезанието.
Отборът на ОУ „В. Левски“ в състав: Ния Нешева, Габриела Недялкова, Габриела Бояджиева, Деница Пъшкова – пети клас