ОУ Васил Левски
Основно училище в град Ловеч

В ОУ „Васил Левски“ бе представена безплатната образователна платформа Кан Академи

В ОУ „Васил Левски“ бе представена безплатната образователна платформа Кан Академи пред учителите и пред седмокласниците.
Khan Academy е най-големият образователен онлайн портал за ученици, учители и родители. Ученикът придобива знания и умения от сайта с помощта на видео уроци и упражнения. Темите покриват различни сфери на знанието – математика, история, здраве и медицина, финанси, физика, химия, биология, астрономия и космология, икономика, органична химия, история на изкуството, програмиране и компютърни науки и други.
Платформата съдържа над 10 000 видео урока и 100 000 интерактивни упражнения по математика, всички науки, програмиране и други теми като космология, електроинженерство, здраве, медицина. Предоставя базирани на данни инструменти за управление на класната стая и подробно проследяване на напредъка.
Версията на платформата на български е сред най-активно превежданите към 2018 г. Кан Академия се превежда, популяризира и прилага в българските училища от сдружение „Образование без раници“.