ОУ Васил Левски
Основно училище в град Ловеч

Удари първият училищен звънец в ОУ „Васил Левски“

 

funny_bell_345

Първият училищен звънец в празничния 16 септември изпълни двора на ОУ „Васил Левски“ с ученици, родители, учители и гости. По традиция водосвет за успех отслужи свещеник Любомир Казашки. Сред официалните гости бе кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова, Тамара Анчева, старши експерт по приобщаващо образование в РУО-Ловеч, представители на Обществения съвет на училището. Поздравителни адреси бяха получени от Милена Дамянова, председател на Комисията по образованието и науката в 44-то Народно събрание, от народните представители Иван Миховски и Милко Недялков, от областния управител Ваня Събчева и от Еленко Начев началник на РУО гр. Ловеч.
Сърдечни думи и пожелания за успехи по пътя на знанието отправи към деца, учители и родители кметът Корнелия Маринова, бивш директор на училището.
„ОУ „Васил Левски“ се развива като едно модерно училище, което осигурява много възможности на своите ученици“, подчерта в словото си директорът Илица Петрова. И тази година училището ще продължи да работи като иновативно, а по Националната програма „Иновации в действие“ ще се обменят добри практики с други иновативни училища в страната. Продължава и партньорството на ОУ „Васил Левски“ с училища от пет държави по програма Еразъм+. В края на месец септември училището ще посрещне партньорите от Италия, Испания, Полша, Унгария и Турция.
Илица Петрова обяви, че проектът „Театърът като образователна среда“ по Национална програма „Осигуряване на съвременна образователна среда“ на МОН е одобрен. Чрез него ще се създаде добро партньорство с Драматичен театър – Ловеч и ще се осигури възможност на учениците да посетят безплатно една театрална постановка и да се срещнат с екипа на спектакъла.
По НП „Заедно в грижата за ученика“ ще бъдат осигурени условия за екипна работа на учителите от начален етап с учителите от ДГ „Снежанка“, както и с учителите по предмети от прогимназиален етап в училището.
„След отличното представяне на учениците през миналата учебна година в националните кръгове на олимпиадите, по Национална програма „Ученически олимпиади и състезания“ ще бъдат реализирани 4 групи за талантливи ученици по История и цивилизации, Биология и здравно образование, География и икономика и Гражданско образование, които ще се готвят за успешно представяне на училището и през тази учебна година“, каза Илица Петрова.
По традиция след първия училищен звънец в училището първи влязоха най-малките ученици. Виж галерия