ОУ Васил Левски
Основно училище в град Ловеч

Ученици от ОУ „Васил Левски“ на международна среща в Унгария

Втората международна ученическа среща по проект “STEM + A Around us” по програма „Еразъм+“ се състоя в Будапеща, Унгария, от 8.04. до 12.04.2019 г. Проектът, по който ОУ „Васил Левски“ – Ловеч работи, е двугодишно стратегическо партньорство мужду шест държави – България, Италия, Испания, Турция, Унгария и Полша и е финансиран с 24405 евро.
В срещата взеха участие петима ученици от пети и шести клас, директорът на училището Илица Петрова и Елисавета Славкова, преподавател по английски език и координатор на проекта.
Учениците и учителите посетиха Центъра за научни чудеса Csopa – интерактивен музей, представящ науката по интересен и забавен начин. Учениците имаха възможност да взаимодействат с експонати, фокусирани върху физиката и теми като звук, гравитация, илюзия. Присъстваха на демонстрации на живо и участваха в отборни образователни игри.
В училището домакин беше организирано практическо занятие с представител на Logiscool – училище за компютърни науки и кодиране, в което се обучават над 20 000 ученици от 11 държави в областта на компютърното кодиране и създаването на компютърни анимации, игри и приложения.
Всички участници в срещата посетиха забележителностите на Будапеща и Естергом – първата столица на Унгария.
Учениците участваха в различни игри и състезания, целящи обогатяване на знанията и уменията им в областта на науката, математиката, изкуството и информационните технологи и имаха възможност да общуват на английски език със своите връстници. За учителите бяха организирани работни срещи, свързани с предстоящите дейности по реализирането на проекта.
ОУ „Васил Левски“ ще бъде домакин на следващата международна ученическа среща, която ще се проведе в Ловеч в началото на месец октомври 2019 година.