ОУ Васил Левски
Основно училище в град Ловеч

Ученици организираха благотворителен концерт за учителка

Седмокласници от ОУ „Васил Левски“ организираха сами голям благотворителен концерт „Надежда за добро“ в Ловчанско читалище „Наука“ на 5 март. Инициативата бе в подкрепа на Латинка Банева, музикален педагог в Детската музикална школа към читалището. Тя се нуждае от средства за скъпа операция.
В концерта участваха вокални групи и индивидуални изпълнители от училището, както и много гости, сред които Детско-юношеския църковен хор „Архангелски глас“ към Ловчанска митрополия с ръководител Юлия Тодорова, Детския танцов състав „Елит“, възпитаничките по акордеон на Латинка Банева Иванеса Илиева и Михаела Хиткова.
С много аплодисменти бяха посрещнати артистичните музикални изпълнения на шестокласничката Симона Вълчева, петокласничката Преслава Тодорова и седмокласникът Иво-Константин Начев. Впечатляващо бе и изпълнението на Вокална група „Звънче“ при Основно училище „Васил Левски“ с ръководител Първолета Съботинова.
С много емоция и енергия се отличиха и водещите на събитието - Стела Карамишева, Иво-Константин Начев и Катерина Събевска, които са и сред основните организатори.
Това е поредна инициатива, която учениците от 7 а клас реализират в подкрепа на благотворителната кауза.