ОУ Васил Левски
Основно училище в град Ловеч

Седмокласници спечелиха в състезанието Spelling Bee в ОУ „Васил Левски“

В ОУ „Васил Левски“ – Ловеч се проведе училищният кръг на състезанието Spelling Bee на 27 февруари. В надпреварата участваха 28 деца от 3 до 7 клас, които се състезаваха в 20 кръга.
Николай Николаев Петков от 7. а клас и Мартин Калинов Пенков от 7. б се класираха на първо място и второ място и ще представят училището в регионалния кръг на състезанието. Три часа продължи състезанието, докато станаха ясни победителите.
Spelling Bee е състезание, в което участниците спелуват (от англ. spelling), т. е. произнасят буква по буква различни думи на английски език. Над 6500 ученици на възраст до 14 години се състезават тази година в 299 училища в страната от 22 февруари до 2 март 2020 г. Участниците се подготвяха по предварително подготвен списък от 500 думи още от началото на месец ноември. Целта на състезанието е да повиши интереса на учениците към изучаването на английски език и да подобри знанията им чрез забавни и интерактивни дейности. В България състезанието се провежда за 10 година и е любимо на хиляди ученици в цялата страна.
В юбилейната година участниците ще се включат в кампания под наслов Share the BEE spirit, за да може повече хора от местните общности да споделят духа на състезанието и да научат защо е толкова значимо то за ученици и учители от цялата страна.
Състезанието се организира от Фондация “Корпус за образование и развитие - КОРПлюС”. То се осъществява в партньорство с Фондация „Америка за България”, Посолството на САЩ, Британски Съвет и Министерство на образованието и науката.