ОУ Васил Левски
Основно училище в град Ловеч

С награди от конкурси и филм за Левски бе посрещнат патронният празник

ОУ „Васил Левски“ отбеляза деня на своя патрон на 19 февруари с музикално-поетична композиция и филм за Левски. Сред официалните гости бе зам.-кметът на Община Ловеч Венцислав Христов, който поднесе поздравителен адрес от името на кмета Корнелия Маринова и връчи на директора на училището плакет на Левски.
В словото си пред ученици и гости директорът Илица Петрова каза: „Радва ни не само това, че много ученици се включиха в конкурсите, посветени на Левски, но и това, че са креативни, мислещи, не се притесняват да задават въпроси и да търсят трудни отговори.
Училището е място на изграждане на личности - смели и отговорни, а когато патрон на това училище е Левски, това задължава. Задължава да се вглеждаме по-често в себе си, в своите дела - дали успяхме да бъдем добри хора, дали достойно изпълняваме поетите ангажименти на учители и ученици, добри ли бяхме в учението и изпълнението на нашите отговорности.“ Тя връчи наградите на класираните ученици в училищните състезания.
Общо в инициативите по повод патронния празник участваха 325 деца. В математическото състезание се включиха 156 ученици от първи до седми клас от училища в Ловеч. В езиковото състезание участваха 45 ученици от пети до седми клас, в литературния конкурс – 33 ученици от първи до седми клас. В конкурса за рисунка „Българийо, родино мила“ участваха деца с 85 творби – пейзаж, фигурална композиция, портрет. Бяха наградени общо девет ученици.
В конкурса за презентация се включиха шестима ученици.