ОУ Васил Левски
Основно училище в град Ловеч
Основно меню

Празничният 15. септември

В празничния 15. септември ОУ „Васил Левски“ посрещна своите възпитаници. По традиция свещеник Любомир Казашки отправи молитва за здраве и успех. Сред официалните гости на тържеството бяха представители на Община Ловеч – Тони Паричев, директор на дирекция и Стефка Заекова, главен експерт, както и юрисконсултът Стилияна Калинова от РУО – Ловеч.
Ученици, родители и гости бяха поздравени от името на директора Илица Петрова. В словото бе посочено, че училище „Васил Левски“ е едно от най-старите в нашия град, но в същото време е и модерно. За поредна година то защити позициите си на иновативно училище, което прилага нови, съвременни методи на преподаване на учебния материал.
Бяха прочетени поздравителни адреси от кмета на Община Ловеч Корнелия Маринова и от името на Иваничка Буровска, началник на РУО – Ловеч.
В програмата участваше Вокална група „Звънче“ с ръководител Първолета Съботинова. Децата от вокалната група дадоха и тон за песента „Де е България“, с която училището се включи в общобългарска инициативата за поддържане на българския дух.
Първокласничката Симона Александрова поздрави всички с изпълнение на стихотворение. После тя получи символичния ключ на знанието от седмокласничката Ева Ангелова. „С този символичен ключ на знанието ще отключите вратите на щастието, защото щастлив е онзи човек, който открива тайните на живота“, каза Ева.
Пред училището бе поставена кутия за дарения за децата от села в Община Царево, които пострадаха от наводненията.
В края на тържеството прозвуча училищният звънец и първи към класните стаи тръгнаха първокласниците.