ОУ Васил Левски
Основно училище в град Ловеч
Основно меню

ОУ „Васил Левски“ спечели пет от шестте призови места на „Стрийт баскет“

Традиционното баскетболно шоу „Стрийт баскет“ се проведе на 1 юни 2022 г. на площад „Екзарх Йосиф I“, пред Община Ловеч. То премина под мотото „Да бъде мир на Земята“ и се организира по повод празника на ЦПЛР-ОДК и 22 години „Стрийт баскет“ в града.
Празникът бе открит от кмета Корнелия Маринова. Още в началото на всички участници, а и на детската публика, бяха раздадени сладоледи. Организатори на проявата са от ЦПЛР-ОДК с финансовата подкрепа на Община Ловеч и Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните /МКБППМН/-Ловеч.
С много емоции премина спортната надпревара , в която участваха 22 отбора по трима състезатели. Те са от училищата в гр. Ловеч – ОУ “Васил Левски“, ОУ „Проф. Димитър Димов“, ППМГ, ПЕГ “Екзарх Йосиф I “, СУ „Св. Климент Охридски“, както и от СУ „Георги Бенковски“ от Плевен.
Във възрастовата група 5-7 клас участваха 12 отбора. Пет от шестте призови места бяха спечелени от състезателите на ОУ «Васил Левски».
Класираните на призовите места ученици във всяка възрастова група получиха медали, а завоювалите първо място и тениска с логото на събитието.