ОУ Васил Левски
Основно училище в град Ловеч
Основно меню

ОУ „Васил Левски“ се включи в инициативите за Деня на розовата фланелка

„Добротата е един размер, който става на всички“. Под това мото преминаха инициативите в ОУ „Васил Левски“ по повод Световния ден на розовата фланелка. Участваха ученици от 5, 6 и 7 клас. Децата и младежите изработиха постери със символични розови тениски от картон, на които написаха свои лични послания за доброта, толерантност, уважение и повече усмивки. Създадените от тях творби, ще останат дълго време на училищното табло, за да могат думите им да се четат и препрочитат и бъдат пример за останалите ученици от ОУ „В.Левски“. След мозъчната атака при изработване на постерите се проведе дискусия, която обхвана актуални въпроси по темата: какво е насилие; тормоз; видове; причини за проявата?
Инициативата доказа, че децата могат да са активни, отговорни и стремящи се към уважение един към друг, научиха, че трябва първо да разбират проблемите на другия, да намират начин да ги решават, защото агресията и тормоза никому никога не помагат.
Събитията се реализираха с подкрепата на екип на Превантивно-информационен център за борба с наркотичните вещества /ПИЦ/ към Община Ловеч