ОУ Васил Левски
Основно училище в град Ловеч
Основно меню

ОУ „Васил Левски“ се поклони пред своя патрон

С възпоменателно честване ОУ „Васил Левски“ отбеляза деня на своя патрон – Апостола на българската свобода – в Драматичен театър – Ловеч на 19 февруари. Със слова към учители, ученици и гости се обърнаха Негово високопреосвещенство Ловчанският митрополит Гавриил, Виктор Стойчев, областен управител на област Ловеч, д-р Алдин Начков, заместник-кмет в Община Ловеч, д-р Иваничка Буровска, началник на Регионалното управление на образованието в Ловеч. Те подчертаха изключителната личност на Левски в националната ни история и изразиха задоволството си, че учениците на ОУ „Васил Левски“ днес постигат високи резултати в обучението. Гости на честването бяха и заместник-кметовете на Община Ловеч Цветелин Винчев и инж. Петър Маринов.
„Сила на духа и драматизъм се събират в една личност, останала в историята на народа ни със саможертвеност и отдаденост на свободата, но и с визията си за развитието на свободната ни родина“, каза в словото си директорът на училището Илица Петрова. Тя посочи още, че училищните конкурси и състезания, посветени Левски, показват колко умни и талантливи деца учат в училище „Васил Левски“. „Бъдете все така любознателни и търсещи, можещи и знаещи. Защото името на Левски задължава да вървите по пътя на знанието с всеотдайност и вяра“, се обърна към учениците Илица Петрова.
В литературно-музикалната програма участваха шестокласници и Вокална група „Звънче“ с ръководител Първолета Съботинова. Със свои изпълнения се включиха и деца от четвърта възрастова група на Детска градина „Зора“ с учители Таня Христова и Таня Иванова.
52 ученици на призови места в училищните състезания и конкурси бяха наградени от директора на училището.
Честването завърши с концерт на Теди Генев под надслов „Българийо, единствена си ти!“ На финала с певеца пяха децата от Вокална група „Звънче“ песните „Българийо, единствена си ти“ и „Ловеч мой“.

Галерия: