ОУ Васил Левски
Основно училище в град Ловеч
Основно меню

Не живеем, за да ядем, а ядем, за да живеем

Това беше девизът на урока-конференция, проведен във 2 „в“ клас на 27 април. В него взеха участие историци, учени, изследователи, лекари, диетолози, готвачи, координатори.
„Кога за първи път хората са направили хляб?“, „Как да се храним?“, „Може ли сладкото да е направено така, че да е здравословно?“, „Как се кваси кисело мляко?“ и още много други факти представиха децата пред гостите от две други училища като иновативен клас.
Второкласниците показаха направените от тях опити и обясниха как влияят някои храни върху нашето здраве. Предизвикаха любопитството на гостите с подскачащо яйце, с трансформациите на моркова, с обагрените маргаритки с хранителна боя, с изчезващия аромат на парфюм.
С умение използваха презентация на PowerPoint и се справиха отлично със задачата за разпределяне на видовете храни в LearningApps, решаваха викторина във Wordwall и тест в SmarTest.
По стар български обичай посрещнаха учители и ученици с домашна пита с мед. Децата с гордост почерпиха гостите с подквасеното от тях мляко, с плодова салата и плодови и зеленчукови мъфини.
За този необикновен и емоционален урок второкласниците получиха подкрепата на своите родители и близки, на класния ръководител, на учителя ЦОУД и на директора.
За да придобиват нашите деца комплексни умения, за да са адаптивни и да работят в екип, трябва ние, възрастните, да им показваме, че работата в екип прави чудеса.