ОУ Васил Левски
Основно училище в град Ловеч
Основно меню

Наградиха ученици от ОУ „Васил Левски“ за есе за Деня на будителите

Ученици от шести и седми клас на ОУ „Васил Левски“ бяха наградени в общинския конкурс за есе на тема „Моите будители днес“. Това стана на официална церемония в салона на Ловчанското читалище „Наука – 1870 г.“ на 2 ноември 2022 г.
Нашите ученици се състезаваха в първа възрастова група 10-14 години. Сред наградените на първо място е седмокласничката Паолина Иванова, от чието есе бе прочетен откъс. „Моите будители днес са хората, които с дума или жест са ме накарали да се вгледам в себе си, да преосмисля стореното от мен или от други, да победя страховете си, да прекрача, поставените вчера граници, да видя, че мога да направя това, което ми се струва недостижимо, да повярвам, че заслужавам красотата на живота. Те, будителите, са хора като мен и теб, като всички нас. Те не вършат свръхестествени дела, но въпреки всичко са различни, защото живеят за другите и раздават щедро душите си“, пише в есето си Паолина. Тя е възпитаничка на Жанина Илиева, учител по български език и литература в ОУ „Васил Левски“.
С поощрителни награди са шестокласниците Екатерина Сиракова, Емилиян Сираков и Биляна Герганова, ученици на преподавателя по български език и литература Марийка Иванова.
Всички участници в конкурса получиха награди от ръководството на Община Ловеч. ОУ „Васил Левски“ бе отличено като училище с най-много участници и директорът Илица Петрова получи подаръчен ваучер за училището от заместник-кмета на Община Ловеч Венцислав Христов.
В конкурса участваха 8 училища и ЦПРЛ – Ученическо общежитие. В двете възрастови групи – от 10 до 14 години и от 15 до 19 години – се състезаваха общо 22 творби.
След награждаването бе представен образователният спектакъл „Хилядолетната България. Историята оживява“ от д-р Искрен Красимиров, основател на „НЕзабравимата България“.