ОУ Васил Левски
Основно училище в град Ловеч

Ловешкият състезател Любомир Владимиров с бронз от Републиканското първенство по борба в Ловеч

Състезателят от Клуба по борба „Ловеч“ Любомир Владимиров, възпитаник на ОУ „Васил Левски“ в града, стана бронзов носител в категория до 55 кг в Републиканското първенство по борба за мъже и жени, което се проведе в Ловеч от 14 до 17 юни 2018 г.
В неделя той бе награден лично от Валентин Йорданов, седемкратен европейски и седемкратен световен шампион, олимпийски шампион в Атланта през 1996 г., както и от кмета Корнелия Маринова. Наградата е признание и за треньора на малкия Любомир - Хинко Илиев.
Кметът на Ловеч изгледа в неделя финалните схватки при мъже свободен стил. Преди началото им обаче Корнелия Маринова бе удостоена с почетен плакет от ръцете на Христо Маринов, председател на Българската федерация по борба. След награждаването Корнелия Маринова благодари, че е оценен приносът на Община Ловеч за развитието на този спорт. Тя от своя страна благодари на федерация по борба, която избра Ловеч за това събитие. „Искам да благодаря и на един човек, който винаги е помагал на спорта - за развитието на футбола, на борбата – Гриша Ганчев. Надявам се и в бъдеще да организираме подобни качествени и силни състезания“, каза Маринова.
Личното и отборно Републиканско първенство по борба за мъже и жени се проведе при отлична организация. На състезанието присъстваха знакови имена в този спорт - освен президентът на федерацията по борба, световният шампион Христо Маринов, в Ловеч бяха така също Валентин Йорданов, Армен Назарян, Иван Мирославов и много други.
На 14 и 15 юни бяха схватките класически стил и жени-свободен стил, а на 16 и 17 юни – свободна борба за мъже. Организатор на първенството е Община Ловеч.