ОУ Васил Левски
Основно училище в град Ловеч

Двама победители на ОУ „Васил Левски“ в националното състезание „Любословие“

Седмокласничката Никол Детелинова Павлова и петокласничката Симона Пламенова Вълчева от ОУ „Васил Левски“ са сред победителите в националното състезание по български език и литература „Любословие“. В седмото издание на състезанието, организирано от Сдружението на учителите филолози, ученичките от ОУ „Васил Левски“ заеха трета място в своята възрастова група. Наградите и грамотите им бяха връчени от директора на ОУ „Васил Левски“ Илица Петрова, която поздрави момичетата за успешната им изява на състезанието.
Никол се състезаваше със 173 седмокласници от цялата страна и резултатът й е 50 точки, като само 2 точки я деляха от първото място. Симона се състезаваше с още 174 участници, а от първия в състезанието я делят 3 точки.
Двете ученички достигнаха до националния кръг на състезанието по български език и литература, след като преминаха успешно първия кръг, който се проведе през ноември 2017 г. На втория финален кръг учениците решаваха писмен тест с въпроси от отворен и от затворен тип, а като допълнителен компонент – задача за създаване на текст.