ОУ Васил Левски
Основно училище в град Ловеч

Наградени учители и ученици от ОУ „Васил Левски“ по повод 24 май

По случай 24 май Община Ловеч награди с плакет „Св. св. Кирил и Методий“ 13 ученици, определени и предложени от всяко училище за значими постижения и принос за утвърждаване името на училището и града.

Сред наградените ученици е Евалин Хайредин Берова – ученичка от седми „в“ клас на ОУ „Васил Левски“. Тя получи плакет „Св. св. Кирил и Методий“, връчен от Венцислав Христов, зам.- кмет на Община Ловеч.

Община Ловеч обяви и пет персонални награди барелеф „Св. св. Кирил и Методий” на изявени дейци в областта на образованието и възпитанието. Две от наградите са на преподаватели от ОУ „Васил Левски“. Престижната награда получи Първолета Стойкова Съботинова, учител в начален етап на ОУ „Васил Левски“ и Марияна Стефанова Варчева, учител в прогимназиален етап на ОУ „Васил Левски“. Барелефите бяха връчени от кмета Корнелия Маринова.

По повод празника на славянската писменост с награди - грамоти на Регионалното управление на образованието в Ловеч получиха учениците от Клуб „Културно-историческо наследство“ от ОУ ”В. Левски”, който бе класиран на второ място в националния кръг на олимпиадата по Гражданско образование. Техният преподавател Марияна Варчева също получи грамота.

С грамота от РУО са наградени и седмокласникът Мартин Маринов за първо място в националния конкурс „Възкресение Христово“ 2018 г. с ръководител Марийка Иванова – учител по български език и литература, която също получи грамота.