ОУ Васил Левски
Основно училище в град Ловеч

Борислава Колева от ОУ „Васил Левски“ получи барелефа „Св.св. Кирил и Методий“

Любимата учителка на поколения ученици началната учителка от ОУ „Васил Левски“ Борислава Колева бе удостоена с барелеф „Св.Св. Кирил и Методий” за изяви в областта на образованието на празника 24 май. Отличието на Община Ловеч бе връчено на официална церемония пред храма „Св.св. Кирил и Методий“.
Борислава Колева е старши учител начален етап на основната образователна степен с дългогодишен опит и високи резултати в областите, в които преподава. В своята педагогическа практика тя е постигнала високи и трайни резултати. Учениците ѝ завоюват призови места в различни национални състезания, конкурси и олимпиади.
През настоящата учебна година нейният ученик Кристиян Василев е класиран в Националния кръг на олимпиада „Знам и мога“. Учениците от класа ѝ имат трайни постижения в областта на математиката. През последните четири години заемат първите места в регионални математически състезания. През учебната 2021/2022 г. три деца от класа ѝ са класирани на областния кръг на олимпиадата по математика, а двама ученици – за областния кръг на олимпиада „Знам и мога“. Ученик от класа е класиран за националния кръг на състезанието по музика „Ключът на музиката“. Ученичка от класа заема 2-ро място в конкурс, посветен на Васил Левски, в раздел за рисунка.
Председателят на ОбС Петър Цолов връчи плакет „Св. св. Кирил и Методий“ на седем изявени ученици, допринесли за утвърждаването името на образователните институции в община Ловеч. Сред тях е шестокласничката от ОУ „Васил Левски“ Паолина Росенова Иванова. Отличието й е за изключителни постижения и принос за утвърждаване на името на училището в национални състезания извън организираните от МОН за учебната 2021/2022 г. Тя е печелила първи места в конкурси за рисунка и литературни творби, през настоящата учебна година Паолина има и отлични постижения в състезания на Българската карате Киокушин федерация. През октомври 2021 г. печели трето място в състезанието за Национална купа „Верея“ за деца до 14 години, а през март 2022 г. печели първо място в Държавното първенство за деца до 12 г. и до 14 г.
Сред отличените ученици на празника 24 май бе и Кристиян Пламенов Василев от IV клас в ОУ „Васил Левски“, който получи плакет лично от кмета Корнелия Маринова.
В празничната програма участваха талантливите певци от Вокална група „Звънче“ с ръководител Първолета Съботинова.