ОУ Васил Левски
Основно училище в град Ловеч

Благотворителен коледен базар организираха шестокласници в ОУ „Васил Левски“

829 лева бяха събрани на Благотворителен коледен базар в ОУ „Васил Левски“ – Ловеч. Инициативата е на учениците от 6. б клас, които бяха подкрепени от класния ръководител Марийка Иванова и родителите. В последния учебен ден за 2019 г. фоайето на училището се изпълни с маси със сладки лакомства. 434 лв. бяха средствата, събрани от продажбата на сладкиши. В кутията за дарения пък постъпиха 395 лева.
Събраните пари са дарение за рехабилитацията на Тото. Детето преживя инцидент през 2017 г. лекувано е в Ловеч, Плевен и София. След излизане от спешното състояние Теодор изпада в будна кома. След проведени многократни курсове рехабилитация в България и Полша момченцето бавно започва да се подобрява – вече разпознава родителите си, гледа филмчета, слуша музика и се смее. За да продължат процедурите, са нужни много средства, затова шестокласниците решиха да инициират коледния базар.
„Любовта и добротата никога не са напразни, защото те благославят този, който ги получава и онзи, който ги дава“, написаха шестокласниците при обявяването на Коледния благотворителен базар.