ОУ Васил Левски
Основно училище в град Ловеч

Над 40 седмокласници от ОУ „Васил Левски“ в Ловеч участваха в инициативата „Написаното остава. Пиши правилно!“

Седмокласници от ОУ „Васил Левски“ в Ловеч се присъединиха към кампанията „Написаното остава. Пиши правилно!“ на Института за български език „Проф. Любомир Андрейчин“ при Българската академия на науките на 22 май с диктовка във виртуалната класна стая. Участваха близо 40 ученици от три паралелки. Най-добре се представиха Йоана Костова, Сиана Иванова, Петър Драгнев, Данаил Стоянов, Симона Христова, Вася Стойкова. Във виртуалните класни стаи в Microsoft Teams настъпи истинско празнично оживление и състезателен дух в опита на седмокласниците да покажат, че са добри в овладяване на правилата на родния език.
Не за първи път учениците от ОУ „Васил Левски“ участват в инициативи на Института по български език. Те участваха и в онлайн състезанието „Опознай българския език“ през Седмицата на четенето, като тогава работиха с училищните таблети в класните стаи. Състезанието предизвика голям интерес сред учениците заради възможността веднага да получат резултатите от решените езикови задачи и да проверят защо са допуснали грешки. Това бе и една подготовка за неочакваната ситуация да се работи изцяло онлайн от март тази учебна година.

Над 40 седмокласници от ОУ „Васил Левски“ в Ловеч участваха в инициативата „Написаното остава. Пиши правилно!“ - Изображение 1Над 40 седмокласници от ОУ „Васил Левски“ в Ловеч участваха в инициативата „Написаното остава. Пиши правилно!“ - Изображение 2